Personal branding: je ontkomt er niet aan!

Personal Branding
In mijn vak wordt Personal Branding steeds belangrijker. Jezelf profileren zodat je door mensen opgebeld wordt in plaats van dat je zelf contact moet opnemen.

Hierbij komt personal branding om de hoek kijken. Personal branding heeft ook relatie met inbound marketing.

Wat houdt personal branding precies in?

Uiteraard is dit een mooie kreet die uit Amerika is komen overwaaien. In het kort komt het erop neer dat jij jezelf gaat profileren als een merk en niet als medewerker van een bedrijf.

Of zoals een klant laatst tegen mij zei: ‘ik doe zaken met de vent, niet met de tent’.

personal branding

De term letterlijk vertaald zegt het al: personal branding = persoonlijk merk.

Bij personal branding draait het om jezelf profileren met de eigenschappen die jou uniek maken. Waar ben jij goed in? Wat vind je leuk om te doen? Wat houdt je bezig?

Mensen willen graag contact hebben met echte mensen en zijn ook geneigd mensen eerder te vertrouwen dan bedrijven. In deze tijd wordt iedereen van alle kanten overladen met informatie. Dus wil jij opvallen zal je wat anders moeten doen dan de rest.

Kortom, personal branding kan het verschil gaan maken!

Starten met je personal brand?

Begin met het goed nadenken over wat jou uniek maakt. Waarom doen klanten zaken met jou? En waar heb jij veel kennis over die jij graag met de wereld deelt?

Durf je nek uit te steken!

In mijn geval is dat het snijvlak tussen marketing & sales, ook wel smarketing genoemd. Daarom blog ik daar ook regelmatig over en ben ik zo arrogant geweest om mijn eigen website te starten 😉

Daarnaast vind ik het belangrijk om meer te laten zien van mijzelf dan alleen maar mijn kennis.

Daarom heb ik ook pagina’s aangemaakt die gaan over mijn opleidingen & cursussen, mijn achtergrond en mijn reizen die ik heb gemaakt. Deze ervaringen en achtergronden hebben mij gemaakt tot wie ik ben en wat ik voor andere wil zijn.

Weet jij wat jouw personal brand zou moeten zijn? Dan is het zaak om daarover te gaan schrijven en te publiceren. Dit kan op je eigen blog, maar ook LinkedIn profielen kun je daar prima voor gebruiken.

Enthousiast geworden en wil je meer informatie? Lees dan deze artikelen die je enorm gaan helpen!

Artikel 1: 5 steps to building a personal brand

Artikel 2: Personal branding: leer van grote artiesten en durf op te vallen

Leave a Comment