Ecuador

Galapagos - Banos - Montanita

Ecuador & Galapagos

De laatste halte van onze reis was Ecuador. Na een dagje Quito zijn we doorgevlogen naar de Galapagos (met de hulp Galapagos Wonder). Hier ging letterlijk een nieuwe wereld voor ons open. We hadden beide nog nooit gesnorkeld of gedoken en dachten dat we dit misschien een paar zouden gaan doen. Maar van de 8 dagen op de boot gingen we soms twee keer per dag snorkelen. Maar wat gaaf! Haaien, roggen, zeeleeuwen, pinguïns, schildpadden, leguanen en tientallen vissen die ik niet herken. Bizar. Ook de wandelingen op de eilanden zelf waren erg gaaf. Soms liepen we anderhalf uur over een stuk van een paar honderd meter. Zoveel verschillende vogels en andere dieren.

Terug op het vaste land zijn we naar Banos gegaan. Een plaatsje bekend om de vele watervallen en bijzondere ligging tussen twee bergkammen. En een mooi vertrekpunt voor vele outdoor activiteiten. Zo hebben we hier geraft, geziplined, gemountainbiket en van een brug gesprongen 🙂

Aan de kust hebben we ons in Montanita en Olon nog vermaakt met surfen en op het strand liggen. Helaas viel het weer daar iets tegen. Het surfen ook overigens en dat lag niet aan de golven, maar aan onze surfkunsten.