Peru 2016

Colca Canyon & Machu Picchu

Peru – van Lima naar Cuzco

Onze reis door Zuid-Amerika van 9 weken startte in Lima. Hier zijn we maar kort geweest om te wennen aan het ritme. Vanuit Lima zijn we naar Huacachina gegaan, een oase omringd door grote zandduinen. Hier kan je relaxen, maar vooral ook sandboarden en met een buggy door de duinen rijden (of meer scheuren eigenlijk). Super leuk!

Na het relaxen zijn we doorgereisd naar Arequipa en hebben we de 3-daagse hike door de Colca Canyon gelopen. ‘s Werelds diepste canyon, dus ja: dieper dan de grand canyon! Sterker nog twee keer zo diep. De wandeling was super mooi, met mooi weer, mooie uitzichten en gelukkig hebben we veel condors gezien!

De volgende halte was Cuzco. Dit dorpje / stadje op 3.300 meter hoogte wordt gebruikt als uitvalsbasis naar Machu Picchu. De sportievelingen kiezen voor één van de meerdaagse treks naar deze Inca ruïne. Wij kozen voor de Inca Trail, 45 kilometer wandelen door de ‘heilige vallei’ van de Inca’s. Gelukkig troffen we het wederom met het weer en hebben we alleen maar zon gehad. Dag twee was een zware dag met het beklimmen van de Dead Woman’s Pass. Dag drie was één grote beloning met schitterende uitzichten en fantastische ruïnes. De laatste dag is het een korte wandeling naar de Sun Gate, waar we hebben gewacht tot Machu Picchu in de zon lag. Grootste minpunt is wel dat je daar, na 3 lange dagen wandelen, één grote stroom van bussen omhoog zie rijden met toeristen. Maar het bleef een geweldige ervaring!