Zuid-Afrika

Van Johannesburg naar Kaapstad

Zuid-Afrika

In juni een mooie reis gemaakt door Zuid-Afrika. Na al onze vorige mooie vakanties stond er nog één echte wens op onze bucketlist.. de big five spotten.

Al snel viel onze keuze op Zuid-Afrika en werd de route uitgestippeld. Begonnen in Johannesburg, hoewel. Eigenlijk alleen maar geland en in de huurauto gestapt en weggereden. Via de Panorama Route naar het Krugerpark. De Panorama Route is onwijs mooi. Veel mooie watervallen en uitzichten!

In het Krugerpark veel zelf gereden op zoek naar de Big Five. Al snel werden de olifanten en buffels gespot. Neushoorns ook ruim voldoende aanwezig. Na een lange eerste dag reden we rustig richting de gate tot we plots een luipaard op de weg zagen lopen. Bizar mooi. Kwam zo op de auto afgelopen. Wat een geluk. In één dag vier van de vijf gespot.

Dag twee in het Krugerpark veel van hetzelfde gezien, wederom een luipaard en veel andere dieren. Een hyena met de wildsafari en een glimp van een leeuw. De big five compleet in twee dagen. Al vonden we zelf dat we de leeuw wel beter gezien moesten hebben.

Na Krugerpark gereden naar St. Lucia, bekend om de vele nijlpaarden die ’s avonds zelfs door het dorp lopen. Gelukkig niet tegengekomen in het donker.

Via het mooie park Drakensbergen, waar we een een lange wandeling gemaakt hebben zijn we afgedaald naar het zuiden van Zuid-Afrika om uit te komen in Addo National Park. In dit park kan je de big five ook allemaal spotten, maar onze gids bij de avond safari moest wel bekennen zelf in al die jaren nog nooit een luipaard gezien te hebben (maar ze schijnen er wel te zijn, of het is een beter verkooppraatje). Tijdens onze avond safari stonden we oog in oog met twee grote mannetjes leeuwen. Super mooi! Nu was de Big Five echt compleet. Alle vijf op één meter afstand van de auto gehad.

Na Addo National Park in een rustig tempo de zogenaamde Garden Route langs de kust gereden naar Kaapstad. Onderweg veel kleine kustplaatjes bezocht, hier en daar een korte wandeling, maar vooral veel koffie drinken in het zonnetje.

In Kaapstad een paar dagen vermaakt met Robben eiland, de Tafelberg en de winkels en eettentjes bij het V&A Waterfront.

Kortom, een mooie reis!